Experience Colibo AI – coming 2024 🚀

Kvadrat oplevede intern tvivl ved intranet-lanceringen. Nu er platformen det globale go-to videnscenter på tværs af 28 lande og 45 lokaliteter.

Kvadrat var bekymret for, at deres medarbejdere samt produktionsafdelinger ikke ville bruge intranettet. I dag logger 69,78% ind dagligt. 

Malene

Inden lanceringen var der masser af tvivl: for tidskrævende, unødvendigt, ville ikke blive brugt, især af medarbejdere, der ikke var fortrolige med sociale medier. Så vi havde ikke forventet, at så mange ville bruge det. Nu omfavner hver afdeling fuldt ud vores interne kommunikationsplatform.

Malene Lynnerup Jensen, Konsulent, People Development

Daglig login

69,78%

Generelt

100%

Ledelsen

96,30%

Kommunikation & Marketing

89,74%

Kunderservice

87,72%

Finans

82,91%

Salg

82,76%

Supply Chain

32,73%

Varehus

Udfordringerne

Kvadrat er en ledende design og tekstilvirksomhed med 951 ansatte på tværs af 28 lande og 45 lokationer. Kvadrat producerer moderne tekstiler og relaterede kvalitetsprukter til arkitekter, designerbrands, møbelindustrien og private rundt i hele verden. 

På grund af Kvadrats størrelse og globale rækkevidde ønskede ledelsen at forene deres forretning bedre. Nogle gange følte kolleger ude i verden sig lidt fjernt fra hovedkvarteret. Ledelsesteamet havde læst bogen “TALK” af Boris Groysberg og ønskede en løsning, der kunne dække følgende:

  • Intentional – Talk with a purpose
  • Intimate – Face to face or virtual
  • Interactive – Talk with, not to, people
  • Inclusive – everybody has a say

Hvordan kunne Kvadrat bringe alle tættere på hovedkontoret, styrke dialogen, tværfagligt samarbejde og følelsen af samhørighed, og give alle en stemme på tværs af grænserne, samtidig med at man betydeligt reducerede antallet af e-mails?

Gennem et stort, virtuelt fællesskab!

Vi undersøgte en SharePoint-løsning og indså, at vores datagrundlag ikke var solidt nok. Det ville have været for meget arbejde. Vi havde brug for en brugervenlig platform og valgte Colibo, da det er en plug-and-play løsning. Colibo er utroligt intuitiv. Det er nemt at bruge, og vi kan stort set designe vores intranetløsning præcis, som vi ønsker, at den skal se ud.

Malene Lynnerup Jensen, Konsulent, People Development

Kundeservice var afgørende for os. Vi følte os støttet på alle niveauer. Line’s uvurderlige assistance gik langt ud over forventningerne og viste os, hvordan vi fuldt ud kunne udnytte og tilpasse platformen. Hendes dedikation fik os til at føle os hørt, ikke bare som endnu en lille fisk i dammen.

At navigere i det digitale univers: Kvadrats intranet som hovedporten

I 2018 lancerede Kvadrat deres intranetplatform kaldet “TALK”, dog blev den primært brugt af ledelsen til virksomhedsopdateringer. I 2023 går People Development-teamet hos Kvadrat sammen med Adoption Teamet hos Colibo for at skabe et virtuelt spændende delt Kvadrat-fællesskab. Gennem årene havde Colibo udviklet nye funktionaliteter, der understøttede dette.

Centrale initiativer:

  • Tilpasset brugerrejse for medarbejdere og ledelse
  • Info-skærme til produktionsafdelinger
  • Et mere dynamisk og visuelt tiltalende intranet, der matcher designvirksomheden (widgets, farvetemaer og en dynamisk baggrund, der repræsenterer hovedkvarteret).

Resultaterne

At opfordre folk til at bruge platformen har virket. “TALK”-platformen er nu blevet et symbol på en forenet brand og identitet for medarbejderne. Malene forklarer:

For os har Colibo været en game-changer. Vi har forsøgt at gøre det til den primære gateway til alle vores andre systemer. Vi linker til vores ERP-system, vores rekrutteringssystem osv. Det fører dig videre ind i vores digitale univers. Du kan altid finde det link, du har brug for, selv hvis du har glemt at gemme det. Og antallet af interne e-mails er faldet markant som ønsket.

Forbedret designkultur

Det øgede brug af intranettet har også signifikant forbedret Kvadrat’s interne designkultur, som er en vigtig del af Kvadrat. Hver år skal alle medarbejdere deltage i et designevent for at holde sig opdaterede på designtrends. Kvadrat har oprettet en gruppe kaldet  “Design Culture” på platformen, hvor ansatte kan dele deres oplevelser og erfaringer med design. 

Malene uddyber:

Vores designkultur er kommet meget mere i spotlyset.  Vi inspirerer hinanden via platformen. Folk deler internt mere end nogensinde før. For eksempeel delte vi aldrig nye produktlanceringer globalt – det gr vi nu. Før manglede vi indsigter ind i hver afdelings designkultur.  

Og tallene lyver ikke

Vi oplever høje brugsrater. Dem som i begyndelsen var skeptiske er nu aktive deltagere. I områder med skepsis overstiger engagementsraten forventningerne. Platformen har udviklet sig til at være en integreret del af vores designkultur. 

Et par sidste ord fra Malene

Myten om, at ingen ville bruge intranet-løsningen, er blevet afkræftet. Det er en forældet fortælling. Folk bruger det overalt, selv i produktionsenhederne. Det er forbløffende, hvor meget det bliver brugt, i modsætning til idéen om “hvem har tid til det”.

For Kvadrat har Colibo været hver en krone værd. Og lad os ikke glemme, at platformen udvikler sig hele tiden. 

Colibo Denmark (HQ)

Graven 25 C, 2. Sal

8000
Aarhus C

Denmark

+45
28144015
Colibo APAC

Level 45, 680 George St.

2000
Sydney NSW

Australia

+61
280060712
Colibo New Zealand

Remote office

1011
Auckland

New Zealand

+64
98892864
Colibo Hongkong

Remote office

999076
Hongkong

China

+852
81978786
Colibo Tyskland

Ulmenstraße 16

24943
Flensborg

Germany

+49
15170329685