Experience Colibo AI – coming 2024 🚀

Hvordan Dansk Firmaidræt skifter fra envejs til tovejs kommunikation med 79 sportsforeninger

1653644142145

Kommunikationen med og imellem vores 79 sportsforeninger var begrænset, forældet og envejs via nyhedsbreve og et fyldt website. Med Colibo har vi gjort det meget mere dialogbaseret.  

Lisa Skjold Slothuus, Kommunikationskonsulent, Dansk Firmaidræt

Dansk Firmaidræt

Dansk Firmaidræt er en non-profit organisation der engagerer mere end en halv million mennesker i firmaidrætsforeninger og events over hele Danmark.  Dansk Firmaidræt har eksisteret i mere end 75 år og har velvære og bevægelse på agendaen – også politisk. Dansk Firmaidræt har 69 lokale virksomheds-idrætsforeninger og 10 lande-foreninger, så som Kriminalforsorgens Idrætsforbund, Coops Sportsforening og JernbaneFritid. 

Udfordringen

Dansk Firmaidræt havde envejs kommunikation med deres 79 sportsforeninger igennem deres nyhedsbrev, emails og et overfyldt website. Dette gjorde det besværligt for sportsforeningerne at finde den nødvendige information, da de skulle lede flere steder. Samtidig var det udfordrende for sportsforeningerne at kommunikere med hinanden.  

Dansk Firmaidræt kommunikerede kun med den hovedansvarlige for hver organisation og ville gerne involvere andre så som frivillige, og facilitere vidensdeling imellem dem. De ville tilbyde foreningerne et fælles rum til kommunikation.  

Derudover ville de gerne segmentere deres indhold for at undgå at masseudsende information ud, der kun ville være relevante for nogle.

Alt i alt var deres mål at give bedre kommunikationsmuligheder. 

I søgningen efter fleksibilitet og design teamer Dansk Firmaidræt op med Colibo

Dansk Firmaidræt samarbejdede med et bureau for at undersøg intranet platforms-muligheder.  Men bureauet konkluderede at Dansk Firmaidræt kva deres behov, skulle bygge deres egen løsning.  Lisa forklarer at dette ikke var en mulighed pga. kompleksiteten af opgaven. Heldigvis havde de hørt om Colibo, og valgte at kigge ind i platformen.

1653644142145

Colibo’s platform virkede som den mest fleksible. De andre leverandører havde ikke nok erfaring. Vi havde brug for noget der var solidt og ro i maven omkring at det bare ville fungere. 

Lisa Skjold Slothuus, Kommunikationskonsulent, Dansk Firmaidræt

Lisa uddyber

Colibo er enkelt. Det er nemt at forstå og arbejde i platformen både fra bruger og administratorsiden. Fleksibiliteten i platformen er sublim. Vi kan tilpasse det som vi vil; tilføje og fjerne ting – og bygge forsiden som vi vil. 

Da Dansk Firmaidræt skal vælge platform prioriterer de funktioner, der passer til deres behov, så som at kunne segmentere indhold effektivt samt et brugervenligt design. Lisa uddyber:

Grupper var også en af grundene til at vælge Colibo. At vi kan segmentere indhold er meget vigtigt. Ikke alle leverandører kunne gøre det på en måde, som vi ønskede. Deignet var også afgørende. Colibo er brugervenligt og intuiativt – en vigtig faktor for vores ældre brugere. 

samlende-og-brugervenlig-samarbejdsplatform

Løsningen

Dansk Firmaidræt lancerer deres interne kommunikationsplatform, Hjemmebanen, baseret på Colibo, for at skabe et digitalt fællesskab, hvor alt er samlet. De bruger målrettede grupper til ansatte, bestyrelsen, lokale by-grupper, grupper afhængig af sportsgrene – fx. til fodboldtrænere. 

Her et par eksempler på, hvordan grupper kan bruges i Colibo inden for sportsverdenen:

  • Lokale grupper
  • Ungdomsteams
  • Stakeholders
  • Sportsgenrer (padel, fodbold etc.)
  • Økonomi og IT
1653644142145

Colibo samler alle. De rigtig personer på de rigtige steder. Du er ikke bare i et stort netværk; du er  i din egen afdeling og de grupper der betyder mest for dig. Det handler om professionel fællesskab og at få det relevante indhold. 

Lisa Skjold Slothuus, Kommunikationskonsulent, Dansk Firmaidræt

colibo-intranet-mobile-app

Er der noget Dansk Firmaidræt kan gøre nu, som de ikke kunne før Colibo?

Med Colibo kan vi bygge netværk omkring forskellige grupper. Vores bestyrelse, for eksempel, har nu deres eget eksklusive rum til fildeling og gnidningsfri kommunikation. De skulle bruge e-mail og Sharepoint før, men det er hverken intuitivt eller fordrer samarbejde som Colibo. Colibo’s platform centraliserer alt og vi manglede det før.  

Intranettet erstatter nyhedsbrev og sektion på websitet

Dansk Firmaidæt erstatter deres nyhedsbrev og en sektion på deres website med den interne kommunikationsplatform kaldet “Hjemmebanen” og de lægger alt relevant information til deres bruger her. Nyheder kommer ud i nyhedsfeedt og dette gør det nemmer at søge efter ældre nyheder. Lisa fortsætter:   

Det er cool, at du kan skubbe notifikationer ud med  push-funktionen. Og du kan nemt søge og finde gamle nyheder frem. Det er så meget nemmere i Colibo sammenlignet med e-mail. 

1653644142145

Colibo er investeringen værd.  Det er fremtiden af intern kommunikation. 

Colibo Denmark (HQ)

Graven 25 C, 2. Sal

8000
Aarhus C

Denmark

+45
28144015
Colibo APAC

Level 45, 680 George St.

2000
Sydney NSW

Australia

+61
280060712
Colibo New Zealand

Remote office

1011
Auckland

New Zealand

+64
98892864
Colibo Hongkong

Remote office

999076
Hongkong

China

+852
81978786
Colibo Tyskland

Ulmenstraße 16

24943
Flensborg

Germany

+49
15170329685